Starta en redaktion

Det finns flera sätt att gå till väga för att starta en redaktion. Här på vår hemsida finns mycket att upptäcka för att det ska bli lätt att komma igång. Kolla in flikarna INSPIRATION, SKAPA AFFISCHER och SKICKA IN AFFISCHER. Vill du starta en redaktion så kan du använda kontaktformuläret under KONTAKT eller mejla oss på gatansrum@gmail.com.

En kompisgrupp som organiserar sig själva

Det är bara att fixa material att skapa med och diskutera vad som känns viktigt. Bli inspirerad av hur musiker gör – de träffas och börjar skriva och spela tillsammans.

En kulturgrupp med många olika konstformer

Ett framträdande är bestämt och några bestämmer sig för att göra affischen. Den kan göras för hand, tryckas med screentryck eller linoleum, använda stenciler eller tryckas upp i kopiator.

Studieförbund kan ordna en workshop och cirklar

Det är ett jättebra sätt att träffa nya människor med samma intresse, gå med i en grupp. Studieförbunden kan till exempel hjälpa till med kopiator och att hitta bra teman att arbeta med. De kan också hjälpa till i kontakten med Gatans rum Affischmuseum. Fråga dem om hjälp!

Skolor, museer och konsthallar kan vara en redaktion

Kanske är det något viktigt som händer i samhället eller en utställning att följa upp där affischens form är en bra metod för att göra en konstnärlig reaktion och kommentar. Kanske kan ett lärarlag och konstpedagoger arbeta tillsammans.

Bildlärare i en kommun

Bildlärare kan använda Gatans Rum som fortbildning och kanske gå ihop om en redaktion.

Sveriges lokala konstföreningar

Arbeta tillsammans med Gatans Rum och skapa en lokal redaktion i din konstförening. Spännande möten kan uppstå och möjlighet att knyta nya medlemmar.